Petak , 14 Decembar 2018
Početna / Historija BiH izbrisana sa zvanične stranice MVP-a

Historija BiH izbrisana sa zvanične stranice MVP-a

   

Pojedine državne institucije kao što je Predsjedništvo BiH na svojoj zvaničnoj web stranici uopšte ne nude podatke iz historije BiH te se fokusiraju na osnovne podatke o BiH uključujući grb, zastavu i himnu.

Druge pak, kao što su Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) BiH, čiji je osnovni zadatak da predstavljaju zemlju u najboljem svijetlu, potpuno su izbrisale ovu kategoriju sa svoje zvanične web stranice.

Tako je na ovoj stranici moguće pronaći geografske podatke o BiH, informacije o kulturi, državnom uređenju, turizmu zastavi i grbu BiH, dok je sekcija “Historija” sada potpuno prazna.

Zbog niza informacija o ambasadama i konzularnim predstavništvima BiH u svijetu, kao i informacija o pasošu BiH, vizama itd, stranica MVP-a je jedna od najposjećenijih među državnim institucijama, te stoga ovaj propust nije zanemarljiv.

Ipak, nisu sve državne institucije zapostavile historiju zemlje u svojim zvaničnim prezentacijama. Tako pojedine institucije kao što je Parlamentarna skupština BiH nude opsežan historijat naše zemlje, pogotovo u oblasti iz svoje nadležnosti.

Tako je na ovoj stranici nemoguće saznati niz historijskih činjenica o parlamentarizmu u BiH kroz vijekove.

Provjeri

Pucnjava u Sarajevu, jedna osoba uhapšena

    U sarajevskoj ulici Butmirska u naselju Hrasnica jutros oko 9.40 sati došlo je do ...

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavijesti me o

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!

Historija BiH izbrisana sa zvanične stranice MVP-a

vrijeme potrebno da pročitate: 2 min
0