Petak , 14 Decembar 2018
Početna / ISTAKNUTE / Uskoro otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja

Uskoro otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja

   
Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić primili su danas u Sarajevu predsjednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva. Sagovornici su konstatirali da između dvije prijateljske i bliske zemlje nema otvorenih pitanja, štoviše, naglasili su da su politički odnosi izuzetno dobri.

Najavljeno otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja, kao i potpisivanje niza sporazuma (kao što su priznavanje vozačke dozvole, prelazak granice s ličnom kartom), ocijenili su kao osnov za daljnje unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene između dvije zemlje.

U makedonskoj delegaciji s premijerom Zaevim je došlo pet ministara iz njegove vlade.

Makedonski premijer Zaev upoznao je članove Predsjedništva BiH s aktuelnom sociopolitičkom situacijom u njegovoj zemlji i njenim euroatlantskim putem za koji cijeni da nema alternativu.

Članovi bh. predsjedništva su izrazili zadovolјstvo zbog formiranja nove vlade i stabilizacije prilika u Makedoniji, smatrajući da je tako poslana snažna poruka cijelom regionu da je moguće napraviti ozbiljan iskorak ka stabilnosti države i prosperitetu njezinih građana.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Provjeri

Erdogan: Njemačka da se ne miješa u unutrašnje stvari Turske

    Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je danas zatražio od Njemačke da se “ne miješa ...

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavijesti me o

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!

Uskoro otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja

vrijeme potrebno da pročitate: 2 min
0