Petak , 14 Decembar 2018
Početna / MAGAZIN / SHOWBIZZ / Promotivni film o radu gradske uprave u protekle tri godine

Promotivni film o radu gradske uprave u protekle tri godine

   

Bihać, pisana mu historija datira od prije 756 godina, od 26.februara 1260, kada se prvi put spominje u Povelji kralja Bele IV.Drugi put se spominje u Povelji kojom je 1262. godine gradu dat status slobodnog kraljevskog grada.

A treće, to i jeste njegova odrednica kroz sve godine u kojima se, od tih do dana današnjih, razvija , raste i djeluje slobodno i nosi historijski mu dodijeljenu ulogu ekonomskog, političkog, kulturnog i svakog drugog središta u svome okruženju- kotaru, srezu, regiji i kantonu.

Važna mu je uloga u svim razdobljima zbog tranzitnog i geoprometnog položaja, zbog čega je bivao i ostao zanimljivo turističko odredište. Dostupan iz različitih pravaca- zapadna kapija Bosne i Hercegovine, raskrsnica svih puteva, prometnih, civilizacijskih, do onih razvojnih.Grad je to kojeg su posjećivali kraljevi, političari, privrednici, umjetnici.

Grad je to jedinstvenih ljepota, jedinstvene Une, prirodnih resursa, naslijeđa, kulture. Intenzivniji napredak i razvoj, obnovu na svim područjima doživljava u posljednih dvadesetak godina, posebno protekle tri. Raznolikosti i potencijali, kao dragocjena zaostavština stavljeni su u funkciju razvoja i turizma u punom kapacitetu.

Time su zadovoljeni i uvjeti za dobijanje statusa grada 2014. godine. Izgradnjom svih vrijednosti-ljudskih, po čemu je bio i ostao prepoznatljiv, do infrastrukturnih, privrednih, poljoprivrednih, turističkih, ekoloških opravdava historijski mu dodijeljenu ulogu administrativno-političkog i kulturnog centra Unsko-sanskog kantona.

Danas, 756 godina kasnije, Bihać izrasta u moderan evropski grad u kojeg treba doći i postati dio legende koju priča svaki njegov dio. Stoga,pogledajte promotivni film o radu gradske administracije u protekle tri godine.

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavijesti me o

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!

Promotivni film o radu gradske uprave u protekle tri godine

vrijeme potrebno da pročitate: 3 min
0