Petak , 14 Decembar 2018
Početna / SVIJET / Slovenija izrazila žaljenje zbog današnjeg referenduma u RS-u

Slovenija izrazila žaljenje zbog današnjeg referenduma u RS-u

slovenija
   

Slovenija je izrazila žaljenje zbog održavanja današnjeg referenduma u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska, čime se krši odluka ustavnog suda te države.

“Pažljivo pratimo događaje u BiH. Izražavamo žaljenje da dolazi do nepoštovanja odluke najviših državnih institucija kao što je ustavni sud, i to u trenutku kad je početkom tjedna postignut značajan napredak BiH na putu u  Europsku uniju. Poštovanje vladavine prava jedan je od glavnih temelja EU-a”, navodi se u izjavi za javnost koju je kasno sinoć objavilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

U izjavi se navodi da Slovenija očekuje kako će, bez obzira na rezultat referenduma, u sadržajnom smislu biti poštovana odluka ustavnog suda Bosne i Hercegovine o spornom prazniku Republike Srpske.

“Naglašavamo važnost smirenog i tolerantnog unutarnjopolitičkog dijaloga svih naroda Bosne i Hercegovine, utemeljenog na poštovanju institucija i ustava Bosne i Hercegovine kao jedinstvene države”, navodi se u izjavi slovenskog ministarstva vanjskih poslova te naglašava “važnost stabilnosti i jedinstva” za reforme i put BiH prema Europskoj uniji.

Provjeri

Lavrov traži detaljnu istragu o napadu na humanitarni konvoj

    Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas u Njujorku na detaljnu i ...

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavijesti me o

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!

Slovenija izrazila žaljenje zbog današnjeg referenduma u RS-u

vrijeme potrebno da pročitate: 2 min
0