Petak , 14 Decembar 2018
Početna / USK / BOSANSKA KRUPA / BOSANSKA KRUPA: Završeni peti susreti hadžija

BOSANSKA KRUPA: Završeni peti susreti hadžija

   

I ove godine Udruženje „Reis Džemaludin ef. Čaušević“ iz Bosanske Krupe , u saradnji sa Općinom Bosanska Krupa,organiziralo je pete po redu susrete hadžija.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Svečanom manifestacijom, kroz kulturno- vjerski program u Arapuši , već petu godinu zaredom, domaćini i gosti prisjete se vrijednosti djela reisa Džemaludine ef. Čauševića.

Cilj okupljanja hadžija ispred rodne kuće ovog velikana jeste iskazivanje poštovanja za sve što je uradio za Bošnjački narod i prenošenje mlađoj generaciji na znanje o vrijednostima i djelima jednog od najvećih islamskih reformatora 20. vijeka u BiH. Datum obilježavanja susreta hadžija Općina Bosanska Krupa uvrstila je u registar, kao jedan od bitnijih datuma i sjećanja na lik i djelo reisa Čauševića. U okviru manifestacije, upriličeno je otvaranje spomen-česme , koja je izgrađene u znak sjećanja na šehide iz Arapuše, pripadnike Petog i Sedmog Korpusa A RBiH.

Radovi na spomen kući reisa Čauševića su u toku, navodi Nijaz Tatarević, predsjednik Udruženja“Reis Džemaludin ef. Čaušević.Uz pomoć donacija u skorije vrijeme mogli bi očekivati i završne radove.

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavijesti me o

Sviđa vam se ovaj članak?

Podijelite ga sa prijateljima i podržite nas u daljnjem radu!

BOSANSKA KRUPA: Završeni peti susreti hadžija

vrijeme potrebno da pročitate: 2 min
0